ЛІКУВАЛЬНІ ЧАНИ

Для тих, хто хоче нових вражень, можна запропонувати купання в чані. Ні, це не банальне миття тіла, це скоріше про релакс і задоволення. “Варіння” в чані – це певний ритуал, який покликаний розслабити тіло людини після надмірних стресів і фізичних навантажень.

Давайте спочатку з’ясуємо, що таке чан? Це велика ємність у формі казана. Знавці стверджують, що чан має кельтські історичні коріння. Древні кельти, що населяли даний регіон, у викопані ями, обкладені шкірою тварин, наливали мінеральні або джерельні води, в які потім накладали розпечене на вогнищі каміння. Використовували дану процедуру для лікування поранень або хвороб.

Сьогодні чан став більш цивілізованим і тепер це чавунний казан або ж дерев’яна діжка типу «офуро», що підігрівається вогнищем на дровах. Одночасно в чані можуть знаходитися кілька людей. Чан наповнюють холодною водою, під чаном розпалюють багаття. Вода поступово нагрівається до 35-40 градусів.

Оптимальна температура води в чані 40 градусів, але досвідчені чанщики “варять” навіть не підготовлених людей так, що вони прекрасно і непомітно переходять від 38 до 42 градусів, отримуючи повну лікувальну силу води. Купання в чані потрібно чергувати із зануренням у холодну воду, що знаходиться поруч. Перепад температур позитивно діє на організм людини і омолоджує шкіру.

Медичний ефект від прийняття ванни в чані

Завдяки мінеральній воді, якою наповнюється чан, Ви забудете про стреси, позбудетеся від втоми, депресії, безсоння та інших нервових розладів.

Крім того Ви поліпшите роботу опорно-рухового апарату, позбудетеся від нападів невралгії, ревматизму, остеохондрозу. Оздоровите вени, судини, відновите нормальний кровообіг.

Крім того, подібне загартування організму покращує нервову систему, серцево-судинну систему, підсилює лібідо (як у чоловіків так і у жінок), стимулює функції імунної системи та щитовидної залози, покращує діяльність опорно-рухового апарату, сприяє відновленню після травм та переломів, повертає пружність і еластичність шкірі.

Цілюща купіль повертає організму гармонійну рівновагу.

чан 2 години 2000 грн (на 5 чоловік). Додаткове місце 100 грн;

 

You may also like

Leave a Reply